taalreizen.reismee.nl

Fort Lauderdale: Aniek bezocht onze talenschool!

Zon, zee, strand... Een taalcursus in Fort Lauderdale biedt je de mogelijkheid om van het zonnige klimaat van Florida te genieten en daarnaast ook nog eens je kennis van de Engelse taal bij te spijkeren! Om meer over deze bestemming te weten te komen werd het tijd om eens naar het prachtige Fort Lauderdale af te reizen en een bezoek te brengen aan de taalschool en residentie.

Wat maakt Fort Lauderdale nou zo'n fijne bestemming voor een Taalreis? Het is geen gigantisch grote stad, maar het heeft een prachtig strand en warm klimaat. In zo'n 45 minuten ben je in Miami, waardoor je de drukte op wilt zoeken wanneer je dat wilt. De inwoners van Fort Lauderdale zijn er vriendelijk en behulpzaam, ze zullen snel een praatje met je maken en zijn geïnteresseerd in waar je vandaan komt. De omgeving biedt uitstekende winkelmogelijkheden (grote shopping malls) maar verder is de populairste attractie toch wel echt het strand! Kenmerkend is ook wel de vele kanaaltjes waar bewoners hun eigen boot voor het huis hebben liggen (zie filmpje). Geweldig om dit te zien!

De taalschool in Fort Lauderdale is een kleinschalige school, waar de studenten de kans hebben om veel persoonlijk contact op te bouwen met de leerkrachten. Er werken namelijk 6 leraren. Veel studenten komen uit Zwitserland of Brazilië, maar ook Aziaten die de grote massa Aziaten aan de oostkust willen ontvluchten, Europeanen en studenten uit Zuid-Amerika.
Korte, intensieve en gecertificeerde cursussen zijn het meest populair, zoals Exclusief en Business cursussen. De school heeft wekelijks een activiteitenkalender waar studenten zich op kunnen inschrijven. Tot de mogelijkheden behoort bijvoorbeeld een avond naar Miami met limo, museumbezoek, filmavond, winkelen in een van de grote shopping malls of een weekendtrip naar Orlando of de Bahamas. Activiteiten zijn erg populair bij studenten die net gearriveerd zijn, maar het werkt ook heel aanstekelijk als studenten elkaar al wat beter kennen zodat ze zich met groepjes inschrijven en daardoor de excursies niet zelf hoeven te organiseren.

Naast de taalschool heb ik ook de residentie in Fort Lauderdale bezocht. Het is een kleinschalige residentie met zwembad en een erg vriendelijke toezichthouder, Carlos, waar studenten met alle vragen terecht kunnen. De residentie ademt een tropisch sfeertje uit en de kamers kijken allemaal uit op het zwembad en de binnenplaats met terras, barbecue en tafeltennis. Vanuit de residentie hoe je maar een straat over te steken om bij het strand te komen. Ideaal!

Ik zou Fort Lauderdale aanraden als echte strandbestemming en voor een kort verblijf. Het merendeel van de studenten volgt namelijk een korte cursus, dus de bezetting wisselt regelmatig. En het is echt een must om van zon en strand te houden, want dat is toch wel het hoogtepunt van deze bestemming! Mocht je de gelegenheid hebben om een auto te huren, dan zou ik dat zeker doen omdat je op deze manier toch wat meer vrijheid hebt om de omgeving te ontdekken, waar van alles te doen is!

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active